Usein kysyttyä

Tälle sivulle on koottu usein kysyttyjä kysymyksiä ja niiden vastauksia.

Yleistä Dropista

Mitä materiaalia Drop-allas on?

Perinteinen Drop-allas on tehty lasikuidusta käsin laminoimalla ja se on pinnoitettu barrier coat sekä gel coat -pinnoitteilla. Altaassa on ympärillä painekyllästetty puurunko.

 

Drop Design Spa -allas on tehty akryylista ja lujitemuovista. Altaassa on ympärillä metallikehikko.

Mitkä ovat altaan mitat? Entä halkaisija?

Altaan kehys on 220cm x 220cm ja altaan istuinosan halkaisija on 200cm.

 • Altaan runko ilman eristystä: 212 cm x 212 cm (upotussyvyys terassin kanteen n. 95 cm)
 • Altaan runko koko rungon eristyksellä: 214 cm x 214 cm (upotussyvyys terassin kanteen n. 96 cm)

 

Itse altaan mitat ovat samat riippumatta eriste-, varuste- tai värivalinnasta.

 

Katso tarkemmat mittakuvat.

Paljon Drop-allas painaa?

Altaan kannet (paino n. 20-30 kg) sekä muut Drop Original ja Low -altaiden varusteet eivät ole laskettuna mukaan taulukkoon.

Kuinka monta henkilöä voi kylpeä samanaikaisesti?

Drop Original -allas:                   6-8

Drop Low – allas:                        4-6

Drop Design Spa -allas:             6-8, hierontapaikat neljälle.

Mitkä ovat Drop-altaan lämmitysmuodot?

Drop-allas taipuu todella moneen eri tarpeeseen. Lämmitysmuodon valinta on tärkein valinta ulkoallasta hankkiessa. Sen kohdalla voi pohtia, mikä olisi itselleen helpoin ja miellyttävin vaihtoehto sekä sijoitetaanko allas esim. mökille vai kotipihaan.

 

Kamiina – Drop Black Box on tehokas 35kW uutuuskamiina, jolla allasveden saa lämpimäksi 1-2 tunnissa. Kamiina on valmistettu kestävästä merialumiinista ja sitä voidaan käyttää myös meri- tai järviveden kanssa.

 

Sähkölämmitys – 3 kW tai 9 kW sähkölämmittimellä allasta voidaan pitää aina valmiina kylpyhetkiin, jolloin altaan vesi on aina halutussa lämpötilassa. Yhdessä eristyksien kanssa sähkönkulutus saadaan erittäin matalaksi, noin 1 € / päivä.

 

Maa- ja kaukolämpö – Lämmönvaihtimen avulla voit kytkeä Drop-altaan talosi maa- tai kaukolämpöjärjestelmään. Putkiosat ja termostaatti tulevat LVI-asentajalta, jotta ne varmasti sopivat talon omaan järjestelmään.

Kuinka kauan kestää, että vesi lämpenee haluttuun lämpötilaan?

Kamiina 30-35kW:                      1-2 h

3kW sähkölämmitin:                 lämmittää vettä noin 1-2 astetta tunnissa.

9kW sähkölämmitin:                 lämmittää vettä noin 3-5 astetta tunnissa.

Mitkä ovat sähkölämmitteisen Drop-altaan sähkökustannukset?

Sähkökustannuksiin vaikuttaa muutama asia, kuten altaan eristykset, sähkösopimuksesi ja kuinka usein allasta käytetään. Sähkölämmitteiset altaat yhdessä Dropin huippuluokkaisten eristyksien kanssa kuluttavat sähköä vain noin 1€ päivässä, kun vettä pidetään ympäri vuoden 37-asteisena ja laitteistoa päällä ympäri vuorokauden.

 

Vinkki! Sähkökustannuksia voi madaltaa entisestään kytkemällä altaan sähkölaitteet ajastimen taakse, jolloin laitteet ovat käynnissä tietyn ajan päivästä. Katso ajastinohjeemme.

Voiko Drop-allasta käyttää talvella?

Drop-altaat ovat tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön, mutta ne kestävät myös tyhjänä erinomaisesti pakkasta. Tärkein asia altaan talvehtimisessa on, että putket ja tekniikka eivät pääse jäätymään missään vaiheessa.

 

Ylläpitolämmityksellä (sähkö, maa- ja kaukolämpö) toimivan altaan tekniikka on turvassa pakkaselta koko rungon eristyksen sisällä. Mikäli ylläpitolämmityksellä toimivan altaan haluaa tyhjentää talveksi, tulee laitteisto ottaa lämpimään tilaan.

 

Kamiinalla lämmitettävää allasta voi käyttää normaalisti talvellakin. Mutta allasta tyhjennettäessä on oltava ehdottoman varma, että vettä ei jää putkistoihin tai kamiinaan. Huomioithan, että talvella lämmitys kestää normaalia pidempään.

 

Pidä eristekansi aina suljettuna ja lukittuna, kun allasta ei käytetä.

 

Tutustu talviohjeeseemme!

Asentaminen

Mihin Drop-allas kannattaa sijoittaa ja millaisen pohjan se vaatii?

Altaan sijoitus tulee suunnitella hyvin käyttömukavuuden ja turvallisuuden kannalta. Allas kannattaa sijoittaa avoimelle paikalle, mikäli mahdollista. Puista tippuvat lehdet ja muu lika päätyvät muuten helposti allasveteen kylpyhetkien aikana. Tiheään asutulla alueella on hyvä ottaa myös naapurit huomioon.

 

Altaan sijoituksessa tulee huomioida myös mihin poistovesi johdetaan vai käytetäänkö tyhjentämiseen esim. uppopumppua.

 

Allas tulee asentaa ja säilyttää runkonsa varassa. Allasta ei saa laskea yläreunan varaan, eikä yläreuna saa jäädä kantamaan esim. terassia vasten. Sokkelikaista toimii kapilaarikatkona maan ja rungon välissä. Alustan pitää olla tasainen, kantava ja vaakasuorassa. Soveltuvin alusta on betoni, sora, puu tai jokin muu kova alusmateriaali. Alustan tulee kestää vajoamatta tai muuttumatta 2500 kg paino. Huomioithan roudan vaikutuksen perustuksia suunnitellessa.

Voiko altaan upottaa maahan?

Altaan voi upottaa maahan. Pohjalle pitää rakentaa sepelipeti ja huolehtia veden poistosta, jotta kuoppa ei pääse täyttymään vedellä. Kuopan reunat tulee myös tukea, että maa ei pääse valumaan takaisin.

Kun allas upotetaan maahan tai kiinteään (esim. betoni) kuoppaan, tulee suunnitella ja huolehtia että altaan alle on pääsy mahdollisiin huoltotoimenpiteisiin.

Miten Drop-allas toimitetaan?

Allas toimitetaan perälavallisella kuorma-autolla, josta kuljettaja laskee paketin pihalle pumppukärryjen avulla. Allaspaketti on pystyasennossa kuljetuslavan päällä.

 

Rahtipainoa allaspaketilla on noin 120 kg – 255 kg riippuen varusteista. Deluxe-altaalla painoa on noin 255 kg.

 

Drop-altaille on saatavilla myös perinteisen toimituksen lisäksi Nostopalvelu. Nostopalvelu sisältää altaan noston Hiab-nosturilla lopulliseen sijoituspaikkaan tai lähelle sitä. Huom. Palvelussa on paikkakuntarajoituksia.

Kuinka Drop-allas täytetään vedellä? Kuinka paljon vettä mahtuu altaaseen?

Drop-allas ei tarvitse erillistä vesiliitäntää, sillä se voidaan täyttää esim. puutarhaletkulla.

 

Altaan tilavuus on 1830 l. Käytännössä altaaseen täytetään kuitenkin vain 1000 – 1500 litraa vettä.

Kuinka paljon Drop-altaan varusteet tarvitsevat sähköä?
 • Lämpövastus 9kW: 9000 W (ei pistotulppaa, kiinteä 0-40c termostaatti)
 • Lämpövastus 3kW: 3000 W (ei pistotulppaa, kiinteä 0-40c termostaatti)
 • Porejärjestelmä: 700 W (pistotulppa, on/off-nappi altaassa kiinteästi)
 • Suodatinjärjestelmän pumppu: 250 W (pistotulppa)
 • Led-valo 8 W (pistotulppa)
 • UV-järjestelmä 18 W (pistotulppa)

Yhteen 16 A sulakkeeseen voidaan kytkeä maksimissaan (16A x 230V) 3680 W kuormitus.

 

Sähkölämmityksellä varustettu Drop-allas tarvitsee maadoitetun ja vikavirtasuojatun sähkön. Sähköasennuksiin tulee käyttää sähköasennusliikettä tai sähköasentajaa.

 

Jokaisen allaspaketin ohjeessa on kerrottu kyseisen paketin sähkötekniset vaatimukset.

Meillä on maalämpö, miten sen voi yhdistää altaaseen?

Lämmönvaihtimelle tarvitaan oma lämpöpiiri, tai lämmönvaihdin voidaan kytkeä patteriverkkopiiriin, riippuen suunnittelusta. Idea on sama, kuin lisäisi ylimääräisen patterin lämmityspiiriin. Maalämmössä tehohyödystä maksetaan aluksi enemmän, mutta se maksaa itseään takaisin ajan mittaan. Myös se vaikuttaa asiaan, miten allasta käytetään. Jos vesi on siinä jatkuvasti, veden lämpötilaa ylläpidetään. Mutta jos altaan tyhjentää tai lämpötilan päästää laskemaan alas niin sen nostaminen vaatii hetkellisesti suuren tehon, jonka jälkeen tehon tarve taas tasaantuu. Sama koskee myös sähkölämmitteisiä altaita.

 

Mitä takuuseen ja lämmönvaihtimen asennukseen tulee, maahantuoja / valmistaja vastaa altaasta ja sen mukana toimitetuista laitteista. Asennuksista vastaa asentajat. Kun käytetään maalämpöä, vaatii se aina lvi-alan ammattilaisen, koska järjestelmä liitetään talon omaan kiinteään lämmitysjärjestelmään kiinni. Lämmönvaihtimen putkiosat ja termostaatti tulee lvi-asentajalta, jotta saadaan varmuus sopivuudesta kyseisen talon järjestelmään.

 

Jos kaipaat lisätietoja Drop-altaasta ja maalämmöstä, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme drop@drop.fi

Veden hoito

Kuinka allasvesi pidetään puhtaana?

Jos altaan vettä ei vaihdeta jokaisen käyttökerran jälkeen, kuten esim. kamiinalla lämmitettävissä altaissa, täytyy huolehtia altaan hygieenisyydestä.

 

Allas vaatii aina hieman hoitoa ja huolenpitoa, jotta se pysyy raikkaana ja puhtaana. Suodatin- ja UV-järjestelmä ei riitä yksistään pitämään kaikkia bakteereja poissa.

 

 • Vaihda altaan vesi noin 3 kertaa vuodessa, käytön mukaan.
 • Vaihda suodatinpallot noin kerran vuodessa.
 • Säädä veden pH-arvoa tarvittaessa. Lisää säännöllisesti, esim. viikoittain klooritabletteja tai aktiivihappirakeita altaaseen.

 

Katso kattava vedenhoito-oppaamme ja tutustu laajaan altaan puhtaanapito -valikoimaamme.

Onko mahdollista pitää vesi puhtaana ilman klooria?

Kyllä, esimerkiksi kloorittomilla altaanhoitoaineilla, kuten aktiivihapella.

Voinko täyttää altaani merivedellä?

Kyllä.

Kamiina on valmistettu merialumiinista ja kestää hyvin myös merivettä.

Emme suosittele porejärjestelmän käyttöä ilman suodatinjärjestelmää.

Kuinka Drop-allas tyhjennetään?

Altaan pohjassa on tulppa sekä altaan sivussa poistoputki, jonka avulla altaan tyhjennys onnistuu. Mikäli poistoputkea ei jatketa viemäriverkkoon, suosittelemme tyhjentämään altaan tyhjennyspumpun avulla.

 

Drop Design Spa -altaassa ei ole pohjatulppaa, joten se tyhjennetään tyhjennyspumpun avulla.

 

HUOM! Jos altaan vedessä käytetään kemikaaleja, vesi täytyy johtaa viemäriverkkoon!