30.4 On aika laittaa Drop-allas kesäkuntoon!

Nyt on hyvä hetki ottaa allas talviteloilta tai tehdä kevään huoltotoimenpiteet. Veden vaihto, altaan puhdistaminen ja suodatinpallojen uusiminen ovat hyviä tapoja aloittaa Drop-altaan kesäkausi, mikäli viime kerrasta on aikaa. Altaanhoitotuotteet kannattaa täydentää Dropin uudistuneesta valikoimasta kesää varten.

Oli sinulla sitten sähköllä tai kamiinalla lämmitettävä allas, on altaasta pidettävä huolta, jotta se olisi mahdollisimman pitkäikäinen. Alta löydät esimerkkejä ja vinkkejä siitä, miten allas pidetään kunnossa ja vesi puhtaana.

DROP-ALLAS KAMIINALLA

Puhdista allas kauttaaltaan pehmeällä, hankaamattomalla allassienellä tai liinalla ja miedolla puhdistusaineella. Altaan vesiraja kannattaa puhdistaa mikrokuituliinalla säännöllisesti tai esimerkiksi jokaisen käyttökerran jälkeen, ettei lika pääse pinttymään.

Huuhtele kamiinan vesitila suihkuttamalla vettä ylempään läpivientiin. Kondenssiveden mukana tullut mahdollinen lika poistuu kamiinasta alemman läpiviennin kautta. Varmista, että kamiinan tulipesä ja arinat ovat kunnossa, ja kurkistaa samalla piippuun, onko siellä nuohoamisen tarvetta.

DROP-ALLAS SUODATTIMELLA JA YLLÄPITOLÄMMITYKSELLÄ

(SÄHKÖLÄMMITIN / LÄMMÖNVAIHDIN)

Kevät on erinomainen ajankohta tarkastuksille sekä altaan puhdistus- ja huoltotoimenpiteille.

Suodatinpallot tulisi vaihtaa noin kerran vuodessa. Niiden uusiminen on hyvä tapa aloittaa Drop-altaan kesäkausi, mikäli viime kerrasta on aikaa. Vanhat suodatinpallot voidaan pestä ämpärissä ja käyttää uudestaan tai hävittää normaalin sekajätteen mukana.

Jos Drop-allas otetaan käyttöön kesäksi talven jäljiltä, kiinnitä laitteisto ohjeiden mukaan altaan laitetilaan.

Ajasta laitteisto (lämmitin, pumppu ja UV-järjestelmä) käymään kesäaikana esimerkiksi 6 tuntia vuorokaudessa. Tässä esimerkissä laitteisto olisi päällä yhden tunnin 6 tunnin välein. On kuitenkin suositeltavaa, että laitteisto on päällä aina kylvyn aikana. Jos sinulla ei ole ajastusta vielä käytössäsi, voit katsoa ajastinohjeet täältä.

Ennen altaan täyttämistä puhdista allas kauttaaltaan pehmeällä, hankaamattomalla allassienellä tai liinalla ja miedolla puhdistusaineella. Altaan vesiraja kannattaa puhdistaa mikrokuituliinalla säännöllisesti tai esimerkiksi jokaisen käyttökerran jälkeen, ettei lika pääse pinttymään. Käynnistä altaan laitteisto vasta sitten, kun allas on täytetty vedellä yli ylemmän läpiviennin. Tarkista täytön aikana, että pumpun putkien liitoskohdat eivät vuoda, kiristä pantoja tarvittaessa.

Mittaa veden pH-arvo ja shokkidesinfioi vesi, mikäli allasta ei tyhjennetä käyttökertojen välissä.

Pidä altaasi houkuttelevana – uudistunut valikoima altaanhoitotuotteita 

Dropin allaskemikaali ja –tarvike valikoima on laajentunut ja sieltä löytyykin tuotteita niin kloorilliseen kuin kloorittomaankin vedenhoitoon. Monille tuttujen starttipakettien kaveriksi on tullut yksittäispakkauksia, joilla voit täydentää omaa altaan puhdistusvalikoimaasi.

 

      Natural Water treatment for spa and pool.

KlarPool leväkerrostumien ehkäisemiseen
KlarPool
estää tehokkaasti liukkaiden leväkertymien muodostumisen altaan pohjalle ja sivuille. Ympäristöolosuhteet, kuten kuumuus, rankkasateet ja altaan kova käyttö vaikuttavat myös leväkerrostumien syntymiseen.

SeaKlear veden kirkastamiseen
Vesi voi näyttää samealta etenkin uimakauden lopussa tai jos helle on jatkunut pitkään. Luonnollinen SeaKlear kirkastaa veden muutamassa minuutissa ja poistaa samalla öljyn, voidejäämät ja muut epäpuhtaudet ja estää näin kosmetiikan ja saippuan aiheuttaman vaahtoamisen.

Tutustu uuteen vedenhoito-ohjeeseemme!